III. Gazdálkodási adatok / 3.3 Működés 3.3.6 Európai Unió által támogatott fejlesztések

TOP-4.1.1-15-SO1-2016-00006  -  Háziorvosi és védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Mosdóson

Kedvezményezett:                             Mosdós Község Önkormányzata

Projekt címe:                                     Háziorvosi és védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése Mosdóson

Szerződött támogatás összege:           59 984 985 Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Projekt tényleges befejezés dátuma:    2019.03.01.

Projekt tartalmának bemutatása:

Mosdós Kossuth u. 5. szám alatt kialakításra került egy  háziorvosi rendelő, az épülethez történő bővítéssel pedig egy védőnői rendelő, az ezekhez kapcsolódó várókkal, szociális és kiszolgáló helyiségekkel.  A projektben eszközbeszerzés, udvarfelújítás is megvalósult, megújuló energia felhasználáshoz napelemek felszerelése történt. A szennyvíz megfelelő módon történő elhelyezéséhez és kezeléséhez egyedi szennyvíztisztító kisberendezés telepítése valósult meg, mivel a meglévő zárt rendszerű szennyvíztároló nem megfelelő helyen volt és a kialakítása sem volt megfelelő. A felújítással teljes körű akadálymentesítés is történt, akadálymentes és sima parkoló kialakítása valósult meg az udvarban. Az eszközbeszerzésnél orvosi és védőnői szakmai eszközök, bútorzat beszerzése történt. Az eszközök az alapellátásban szükségesek, több mobil eszközök beszerzése is megtörtént. Az új rendelők kialakításával a fenntartási költségek is jelentős mértékben csökkenthetők, részben megújuló energia felhasználással, részben az épület energiahatékonysági szempontból megfelelő kialakításával. Hosszú távon a cél meglévő ellátott praxis fenntarthatósága, továbbra is a jelenlegi háziorvossal, a betegszám megtartása mellett, ugyanez vonatkozik a Védőnői Szolgálatra is. Az eszközbeszerzéssel a korszerű, minőségi betegellátás feltételei javultak.

 Támogatási szerződés száma: TOP-4.1.1-15-SO1-2016-00006

TOP 3.2.1-15-SO1-2016-00037 - KÖzségháza épületének energetikai korszerűsítése Mosdóson

Kedvezményezett:                             Mosdós Község Önkormányzata

Projekt címe:                                     Községháza épületének energetika korszerűsítése Mosdóson

Szerződött támogatás összege:           58.500.000Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Projekt tényleges befejezés dátuma:    2019. 04.15.

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja Mosdós Község Önkormányzata tulajdonában lévő Községháza épületének energetikai korszerűsítése volt a pályázati céloknak megfelelően. Az egyes határoló szerkezetek, illetve energiatakarékosabb épületgépészeti rendszerek egyidejű felújítása történt meg. Ennek megfelelően a a kevésbé megfelelő légzárású ablakok cseréje mellett hőszigetelés és a szabályozható fűtés kialakítása valósult meg. A csökkenő hőigény, szabályozott fűtési rendszer okozta megtakarítások, illetve a napelemes rendszer által termelt villamos energia együttesen jelentős mértékű megtakarítást eredményezett .A karbantartási, javítási költségek is csökkentek. A határoló szerkezetek esetében egyedi méretezés alapján, az egyes szerkezetek a pára és hőtechnikai követelményeknek történő megfeleltetése után szigetelésre kerültek. A függőleges határoló szerkezetek esetében jellemzően külsőoldali szigetelésként EPS szigetelés került. Lábazaton XPS típusú szigetelést alkalmaztunk, a megfelelő hővezetési ellenállás biztosításával a szükségszerinti mélységig és kiterítettségig. A falazatokon megfelelő vastagságú szigetelés beépítésével biztosítottuk az előírt követelményeknek való megfelelőséget. A tetőteret határoló szerkezetek (padlástér, ferde tető rész) szintén kiegészítő szigeteléseket kaptak a megfelelő vastagságban, kialakításban részben belső, részben pedig külső oldalról megoldva a lehetőségek figyelembe vételével.  A régi vegyes rendszerű fűtés megszüntetésre került, helyette egységesen új központi fűtés került kiépítésre. A fűtési rendszer a kazán tartozékának tekinthető szabályozó révén: időjárás függő szabályozású lett. Egy 6 kW-os fotovoltaikus rendszer telepítése is megvalósult.

 Támogatási szerződés száma: TOP-3.2.1-15-SO1-2016-00037

TOP-1.4.1-15-SO1-2016-00023 - Mosdósi Mackóvár Óvoda infrastrukturális fejlesztése

Kedvezményezett:                             Mosdós Község Önkormányzata

Projekt címe:                                     Mosdósi Mackóvár Óvoda infrastrukturális fejlesztése

Szerződött támogatás összege:           66.851.215 Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Projekt tényleges befejezés dátuma:    2019.06.05.

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt megvalósítása során a Mosdósi MAckóvár óvoda bővítése és korszerűsítése, valamint eszközbeszerzés (bútorok, udvari játékok) valósult meg. A projekt legfőbb célja az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javításának és és a szolgáltatások minőségi fejlesztésének megvalósítása volt. A pályázat keretében cél egy korszerűen felújított, akadálymentes és energiatakarékos intézményi környezet kialakítása volt, a nevelés tartalmi fejlesztéséhez szükséges berendezések, eszközök beszerzése a Mosdósi óvodában. Kiemelt célunk volt az is, hogy a korszerű és egészséges nevelés feltételeit megteremtsük. A felújításoknak köszönhetően az óvoda fenntartása energiatakarékosabb, ezáltal költséghatékonyabb lett, jelentős pénzt megtakarítva ezzel. A fejlesztéseknek köszönhetően a kisgyermekek nagyobb hangsúlyt tudnak fordítani környezetük megóvására, az egészséges életmódra. A fejlesztés eredményeképpen az óvodában olyan nevelési módszerek alkalmazására nyílt lehetőség, amelyek megfelelnek a 21. századi óvoda technikai és nevelés-módszertani követelményeinek. Ennek segítségével a gyermekek nemcsak jobb környezetben tölthetik óvodai éveiket, de új módszereket vonhatnak be az óvodapedagógusok a nevelési folyamatba. Mindezzel Önkormányzatunk hozzájárul a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához.

 Támogatási szerződés száma: TOP-1.4.1-15-SO1-2016-00023

 

 


« Vissza az előző oldalra

Hasznos linkek: